Cuma, Ekim 14

Closer to Heaven - Güney Kore [Film]


ALS(Amyotrofik Lateral Skleroz) Hastaları ile ilgili bir film.ALS Hastaları ve yaşadıkları anlatıyor.
Öncelikle ALS nedir ? ALS bir sinir sistemi hastalığı.Beyin kaslara hükmedemiyor,son safhaya doğru artık yutkunma kasları bile çalışamaz duruma geliyor ve yurkunamıyorsunuz dolayısıyla yemekde yiyemiyorsunuz.Şu anda bilinen bir tedavisi yok.Milli Futbolcumuz Sedat Balkanlı bu hastalık sebebi ile hayatını kaybetmiştir,Stephen Hawking aynı hastalığa yakalanmıştır.Bu hastalık hakkında daha fazla bilgiye yazının altındaki linklerden ulaşabilirsiniz,belirtileri,sebepleri vs vs.Bir dernek kurulmuş , dernekte forumda mevcut. 

Filme dönelim ;

Ha Ji Won - Lee So Joo Rolünde

Filmin başrolunda iki ünlü isim var.Ha Ji Won'u Secret Garden dizisinden tanıyorum.Kim Myung Min ise Beethoven virüs dizisinden.Bu filmde ikiside çok farklı rolleri oynamışlar.

Kim Myung Min - Jong Woo Rolünde

So Joo 3 yıldır cenaze görevlisi,görevi inanışlarına göre cenazeleri süslemek ve diğer işlemleri gerçekleştirmek. Jong Woo ise cenazesi olduğu için,so joo ile karşılaşıyor,önceden tanışlar fakat so joo ilk anda jong woo yu tanıyamıyor.
Jong Woo avukatlık sınavları için çalışıyor,fakat als hastalığına yakalanmış.Olaylar çabuk gelişiyor ve evleniyorlar.
So joo merhamet mi duydu,yoksa gerçekten aşıkmıydı filmin sonunda anlıyorsunuz.Bakış açısına görede değişebilir.Film bir çok sahnesi bir hastane odasında geçiyor.Aşk filmi olduğu için tema genel olarak "aşk" fakat,diğer als li hastaların ve yakınlarınında çektiği sıkıntılar ve als hastalığı hakkında bilgiler mevcut filmde.


Kardeşinin tedavi masrafları için bütün varlığını ve işini feda eden bir abi,karısının yanından ayrılamayan bir eş,önceden popüler olan bir kız ve şimdiki hali,filmde hepsinden biraz var..Öyle sanıyorum ki als hastalığa dikkatleri toplamak için çekilmiş bir film..
Benimde filmi izledikten sonra böyle bir hastalıktan haberim oldu,felç yada ona benzer bişey değil,beynin kaslara hükmedememesi.Felçten daha kötü bir durum.
Filmde de,als hastası olanları yakınları,hastalarının sürekli morali yüksek tutmaya uğraşıyorlar ki daha hafif geçsin hastalıkları.Umutlarınıda hiç bir zaman yitirmiyorlar.
Filmi izleyip,als nedir diye araştırdığımda yutkunabildiğime bile şükrettim.Allah hastalara şifa,yakınlarına sabır versin.Farkında olmasakta etrafımızda olan bir hastalık. %15 olaranında kalıtsal bir hastalık olduğunu okudum araştırırken ne kadar doğru bilmiyorum.

Film Hakkında Diğer Bloglardan ;

Als Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz siteler ; 

12 yorum: