Pazartesi, Ekim 10

Rss İle Blog Takibi


Sevdiğiniz blogları yada siteleri takip etmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden biride "rss" dir.Rss okuyucular sayesinde beğendiğiniz blogları tek merkezden kolayca takip edebilirsiniz.Ben bunun için "sharpreader" programını kullanıyorum,küçük boyutlu ,anlaşılır ve kullanımı kolay.

Programı Bu Linkten Temin Edebilirsiniz. İndir

Setup dosyasını indirdikten sonra next , next , next diyerek klasik bir şekilde programı kuruyoruz.İlk kurulumda örnek amaçlı bir kaç "rss" takibi eklemişler.Onları seçili iken "delete" tuşu ile kaldırabilirsiniz.

Şekil 1-A


Blog eklemek için Program menüsünden "File" sekmesindeki "Open Rss Feed" kısmına tıklıyoruz.Bir pencere açılacak.(Şelik 1-A)
Takip etmek istediğiniz bir "blogspot" adresi ise örneğin benim blogum olsun,sonuna /rss.xml yazıyorsunuz. Örneklemek gerekirse . http://ypdson.blogspot.com/rss.xml "Subscribe to feed" kısmınıda işaretleyip "OK" diyorsunuz.Böylece blogu takip etmeye başladık.

Yazıları resimleri ile beraber görebiliyorsunuz.


Takip etmek istediğiniz adres wordpress blogu ise sonuna "feed" ekliyorsunuz.Örneğin "http://blogadı.wordpress.com/fedd/" şeklinde.
Programla sadece blogları değil,yapılan yorumlarıda takip edebilirsiniz,bileniz gereken tek şey yorum takip ederken hangi "rss" kullanılıyor.
Önemli bir nokta ise,blog yazarı yazının belli kısmından sonra "devamını oku" tagı koyduysa,devamını ancak bloguna girerek okuyabilirsiniz,yorumlarıda ancak bloguna girerek yapabiliyorsunuz.

Yorum Takibine Bir Örnek
Programın en güzel yanlarından biri ise herhangi bir bloga yeni yazı eklendiğinde,sağ alt köşeden saatin üstünde kayan bir yazı çıkması.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder