Pazartesi, Ekim 3

Kore Mafyası - Kkangpae

Kore Askerleri


Kore Yarım Adasının Tarihi
Japonya 1905 yılında Kore yarım adasını Rus Çarlığını yenerek ele geçirdi.Amerika ve Rusya arasındaki güç savaşı sonucu.Rus yanlısı Kuzey , Amerika Yanlısı Güney olmak üzere 2 ye bölündüler.1945 yılında yabancı kuvvetler Koreden çekildi.1950 yılında bir savaş başladı.Bu savaş Amerika ve Rusya arasındaki hesaplaşmadır.Sonradan Çinde dahil olmuştur.Ve Nato üyeleri.Savaşın sonuçunda Kore Harap oldu 3milyon vatandaşı öldü.


Savaş Sırasında Mülteciler


Politik Çeteler
Kim Il-sung(Efsane Lider) komutasındaki Kuzey Kore neredeyse tüm komünist çeteleri imha etmişti.Bir çok çete Güney Koreye Geçerek Lee Hwa Ryong liderliğinde birleşti.Dönemin Güney Kore Cumhur Başkanı Syngman Rhee ülkesi savaştan çıktığı ve büyük bir kıtlık yaşandığı için Myeongdongpa ve Dongdaemunpa suç çeteleri ile anlaştı.Bu iki çete arasında anlaşmazlık doğmuş ve hükümetin Dongdaemunpa desteklemesiyle bir çok baskı ve sivil kayıp meydana gelmişti.Syngman Rhee 19 Nisan günü halk tarafından indirilmiş.CIA operasyonu ile hawaii ye götürülmüştü.

Kuzey Kore Lideri Kim II-Sung ---- Güney Kore Cumhur Başkanı Syngman Rhee


Syngman Rhee devrildikten sonra yeni gelen hükümet ülkeyi dahada kaosa sürükledi.16 mayıs 1961 de Park Chung-hee darbesi ile 18 yıllık bir iktidar dönemi başladı.Suç örgütü liderleri Lee Jeong Jae ve Li Hwa tutuklandı.Li Hwa daha sonra idam edildi.Bu dönemde organize suç örgütlerine büyük bir darbe vuruldu.Örgütler yer altına çekildi.
Lee Jeong Jae liderliğinde ki Dongdaemunpa dağılma sürecine girdi.Sonra Sin Hyeon Sang liderliğinde Sinsangsapa güç kazandı.1970 yıllara gelindiğinde Beomhonampa  Oh Jongcheol ve Park Jong-seok liderliğinde güçlendi ve Sinsangsapa örgütüne meydan okudu.
1975 yılında Sinsangsapa çetesi Beomhonampa çetesine saldırdı ve Beomhonampa dağıldı.Dağılan çete kuruculardan Oh Jongcheol ve Park Jong-seok liderliğinde iki başlı olarak devam etti.Bu çetelerin en ünlü isimleri Jo Yang-eun ve Kim Tae Chon olmuştu.Kim Tae Chon Beomhonampa kurucusu olan Oh Jongcheol bıçaklarak öldürdü müthiş bir üne kavuştu.Beomhonampa çetesi yeniden tek çatı altında güçlü günlerine döndü..


Magnum 357

Yangeunyipa isimli çete Yang-eun liderliğinde gelişti ve Beomhonampa kurucularından Park Jong-seok ile rekabete girdi.Bu dönemde bir çok irili ufaklı mafya,çete,suç örgütü meydana çıktı.

Bu işlerde tanınan en son mafya lideri James Chang dır.Hawaii de rakip Küba Mafyası tarafından silahlı saldırıya uğramıştır.En önemli simgesi magnum 357 dir.

Bu çeteler yer aldında örgütlenmeyi bırakıp.İnşaat,kara para aklama,fuhuş,içki,kumar,eğlence hayatı,koruma görevi gibi işlere yasal yoldan şirketler kurarak girdi.


Kore mafyasının Japon Yakuzalar ve Rus mafyası ile yakın ilişkisi vardır.Bu çeteler kendilerini tanımlamak için vucütlarına dövmeler yaptırmaktadır.Her çetenin dövmesi başkadır.Bu dövmeler halka uyarı niteliğinde de kullanılmaktadır.

Bu iki dövmeye sahip olmayanlar giremez.


Bugün korede bilinen 3 büyük örgüt vardır. ;


Chil Sung Pa(Seven Star) 7 Yıldız Çetesi (칠성파)
7 yıldız anlamına gelmektedir.7 kişi tarafından kurulmuştur. 3 hapiste 2 si ölmüştür.Japon yakuzalarla yakından alakaları vardır.Mafya oldukları düşünülmesie rağmen,şirketleri legal olduğu için Kore Polisi tarafından tutuklanamamaktadırlar.Merkez Binaları Busan Şehrindedir.Simgeleri göğüslerine yaptırdıkları 7 köşesi olan bir yıldız işaretidir.Bu organizasyon korenin en güçlüsü olduğu düşünülmektedir.

Hwan Song Sung Pa , Rumors çetesi 
Çetenin kökeni hakkında fazla bilgi yoktur,ismi aile üyelerinde geldiği sanılmaktadır.Bu çete uluslar arası diğer çetelerle en içli dışlı olan çetedir..Simgeleri "Son" (孫) oğlum yazan bir dövmedir.H.S.S Mob olarak anılmaktadır.Bu çetenin büyük şirketlerin,büyük paralar karşılığı pis işlerini yaptığı zannedilmektedir.

Ssang Yong Pa (Double Dragon) Çift Ejder Çetesi 
Korenin en eski çetelerindendir.80 yıllarda korede terör estirmişlerdir.2000 li yıllarda ise aktif olamamışlar ve dağılma ve küçülme sürecine girmişlerdir.Bölgeleri Ju Gwang dır.Simgeleri birbiri üsten kıvrılmış çift ejderha dövmesidir.İsminin nereden geldiği bir sırdır.Son yıllarda bir çok baskın yemişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder