Çarşamba, Ekim 5

Korece İslami Kaynaklar



Balıkesir de memleketimde.Bundan 5 ay önce tevafuk,koreli iki kız ve bir erkek öğrenci ile karşılaştım.Akşam saatleriydi,gezmek için balıkesire gelmişler kalacak yerleri yokmuş.İzmirde Türk Dili okuyorlarmış.Eve davet ettim kabul ettiler 2 gece 3 gün bizde kalmışlardı,kendileri hristiyandı,her sabah dua ediyorlar güne başlamadan,yazıyorlar çiziyorlar filan,kendi kitaplarından.

İslam hakkında da soru soruyorlar.Türk dili okudukları için Türkçe anlıyorlardı ama ne kadarda anlasalar da anlayamadıkları şeyler de oluyordu.Kuran Meali verdik yanlarında götürdüler ama Türkçe Meal olduğu için anlayamazlar diye içime sinmemişti.

Onlar gittikten sonra bende Korece Kuran-ı Kerim Meali araştırmaya başladım internette ama hiç bir yerde yok korece satılan bir meal,bulamayacağımı anlayınca pdf yada word şeklinde aramaya başladım.Korece bir sitede bulmuştum.Araştırırken islam ve örtünme,islam ve bilim,mucizeler,Kuranda Hz.İsa,Peygamberimiz Hz.Muhammed(s.a.v) İslam üzerine Korece Sohbetler,görsel videolar,korece kuranı kerim ses formatında vb dökümanları derledim.

Şimdi onları paylaşacağım link olarak toplamda 3.5gb videoları,sesleri ve yazılı dökümanları ayrı ayrı rar ladım.Hepsinide indirebilirsiniz,yahut istediğinizi seçebilirsiniz.

Buradaki amacım birgün sizede lazım olabilir,cd ye çekip yada yazıcıdan çıkattırıp kendilerine verebilirsiniz.Mailleştiğiniz arkadaşlarınız varsa adresleri yada linkleri onlarada gönderebilirsiniz..

Allah neden Ben Değilde Biz Diyor ? Cevabı
İlk Olarak Kuran-ı Kerim Meali Arapça-Karşısında Korece Anlamı.Korece Kuranı Kerim Meali İndirmek İçin Tıklayınız.

Yazılı Dökümanlar
Bu Dökümanlar pdf formatında açmak için Acrobat Rader yada yazının sonunda vermiş olduğum programın bilgisayarınızda kurulu olması gerekli.Aşağıda resimde içlerinde ne olduğu,hangi konularda olduğu yazıyor,resmi büyütmek için üzerine tıklayın.


Yazılı Korece Dökümanlar




Sesli Dökümanlar
Sohbet isimli Klasörde islam hakkında karşılıklı konuşmalar bulunmaktadır.(Korece)Diğer Klasörde ise Kuran-ı Kerim ayetleri İlk önce Arapça okunup,sonra korecesi söylenmektedir.

Korece Kuran-ı Kerim Seslendirmesi

Sohbetler : Part1 / Part2 / Part 3 / Part 4
Korece Sesli Kuran Meali : Part 1 / Part 2 / Part 3

Görsel Dökümanlar
Görsel videolarda Korede İkamet eden Bir Hocanın Korelilere islam hakkında ders vermesi var.Kuranda Hz.İsa hakkında bilgiler ve incilde Hz.Muhammedin Müjdelendiği kısımları anlatan bir video.İhlas Suresi,ve bir televizyon programında islam hakkında anlatılanlar ve islam belgeseli.

Videolardan Görüntüler
Görsel Dökümanlar : Part 1 / Part 2


İnşallah Hayırlara vesile olur.Aşağıdaki adreslerde bu dökümanları derlediğim yerler,buradalarda bu dökümanları ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. linkleri yenileyebilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  3. En kisa zamanda yenilemeye calisacagim.

    YanıtlaSil
  4. linkleri tekrar yenileyebilirmisiniz? suan onlar gercekten ihtiyacım var :)

    YanıtlaSil